Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Gezocht – Dodelijk schietincident Prins Hendrikkade

Rotterdam – Gezocht – Dodelijk schietincident Prins Hendrikkade

Maandag 28 augustus om 22.20 uur is op het terras van een café aan de Prins Hendrikkade een 42-jarige man uit Hellevoetsluis neergeschoten. Op de Nassauhaven werd niet veel later de vermoedelijke vluchtauto van de daders brandend terug gevonden. De politie zoekt getuigen.

Het slachtoffer zat op een terras van een café op het Noordereiland toen er rond 22.20 uur een auto stopte. Een man stapte uit en schoot het slachtoffer neer. Het slachtoffer is nog gereanimeerd, maar dat mocht helaas niet meer baten. De schutter vluchtte in een witte Volkswagen Polo. Deze werd niet veel later op de Nassauhaven brandend teruggevonden. Het vermoeden bestaat dat de inzittenden er daarna vandoor zijn gegaan in een andere auto in nog onbekende richting. Het slachtoffer blijkt de 42-jarige Ergin Basakci uit Hellevoetsluis, vader van twee kinderen. 

Witte Volkswagen Polo
De witte Polo met zwart glazen zonnedak blijkt op 17 juli 2017 te zijn gestolen vanaf de Beatrixlaan in Maasbracht, Limburg. Ten tijde van het schietincident zitten er vervalste kentekenplaten op.

Bijzondere getuigen
Ten tijde van het schietincident zouden elders op de Prins Hendrikkade een man met een hond en een vrouw met een buggy met elkaar hebben staan praten. Mogelijk hebben zij iets gezien. in dat geval zouden wij graag met deze mensen in contact willen komen.

Op de Nassauhaven moest de witte Polo tijdens zijn vlucht uitwijken voor een RET-bus. De Polo is zelfs over de stoep gereden. Mogelijk is dit inzittenden van de bus opgevallen. Het gaat om de RET bus lijn 32 die om 22.20 stopte op de Nassauhaven. De politie komt graag met de inzittenden van deze bus in contact. Ook op de Nassauhaven was een man zijn hond aan het uitlaten rond het tijdstip dat de Polo daar werd neergezet en in brand gestoken. Bent of kent u deze man, dan horen wij dat graag. 

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Delft – Ruim drie kilo hennep aangetroffen na aanhouding automobilist

De politie hield maandag 16 juli om 11.00 uur op de Prinses Beatrixlaan een 35-jarige man …