Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Politie start grootschalig onderzoek na dodelijk schietincident Prins Hendrikkade

Rotterdam – Politie start grootschalig onderzoek na dodelijk schietincident Prins Hendrikkade

De identiteit van de man die in de maandagavond 28 augustus bij een schietincident op de Prins Hendrikkade in Rotterdam om het leven kwam, is bekend. Het gaat om een 41-jarige man uit Hellevoetsluis. De politie start een Team Grootschalige Opsporing (TGO).

Het slachtoffer zat op een terras van een café toen er rond 22.20 uur een auto stopte met meerdere personen. Tenminste één man stapte uit en die schoot het slachtoffer neer. Het slachtoffer is nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. 

De schutter vluchtte met de auto waarmee hij was gekomen. Niet veel later werd op de Nassauhaven de auto teruggevonden. Deze was in brand gestoken. Het vermoeden bestaat dat de mannen er daarna vandoor zijn gegaan in een andere auto in nog onbekende richting. Een uitgebreide zoekactie heeft nog niet geleid tot aanhoudingen. 

Het onderzoek naar de gebeurtenissen is nog in volle gang. Op de Prins Hendrikkade en op de Nassauhaven zijn camerabeelden veilig gesteld. Er is een sporenonderzoek verricht en ook een buurtonderzoek. Met alle bevindingen gaat het Team Grootschalig Onderzoek verder.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Politieagenten bedreigd, verdachte aangehouden

Twee politieagenten hielden maandagochtend 16 juli een 43-jarige man uit Den Haag aan die …