Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam en Hoogvliet – Aanhouding voor overval Hoogvliet, getuigen gezocht van overvallen Voorschoterlaan en Bosdreef

Rotterdam en Hoogvliet – Aanhouding voor overval Hoogvliet, getuigen gezocht van overvallen Voorschoterlaan en Bosdreef

Het Regionaal Team Overvallen is een onderzoek gestart naar drie overvallen in Hoogvliet en Rotterdam. Meerdere overvallers vonden het zondag 27 augustus nodig om ondernemers de stuipen op het lijf te jagen. Voor de overval op een winkel in Hoogvliet is maandag een verdachte aangehouden. Voor de andere twee overvallen zet de politie alles op alles op de daders te vinden, maar informatie van getuigen is welkom. Het team bekijkt nu de camerabeelden en indien er geen herkenning is van de verdachten, toont de politie deze ook aan het publiek.

Textielwinkel Hoogvliet
De eerste overval was zondagmiddag rond 15.45 uur op een winkel op de Binnenban in Hoogvliet. Met een mes in zijn hand eiste de overvaller geld. Met een onbekend geldbedrag uit de kassa ging hij er vandoor. De politie heeft inmiddels een 50-jarige verdachte aangehouden. 
 

 

Supermarkt Voorschoterlaan
Zondagavond om iets voor 19.00 uur was een supermarkt op de Voorschoterlaan in Rotterdam-Kralingen het doelwit. De kassière werd bedreigd met een vuurwapen en moest de kassa openen. De man griste wat geld uit de kassa en deed dat in een sporttas. Hij ging er daarna vandoor in de richting van de Oude Dijk. Deze overvaller droeg een zwart masker met groene details, een grijze broek met een licht grijs of wit vest, en hij had een blauw/grijze sporttas bij zich.

Benzinestation Bosdreef
Even later was het raak bij een benzinestation aan de Bosdreef in Rotterdam. Twee overvallers kwamen rond 20.40 uur het tankstation binnen en bedreigden de verkoper met vermoedelijk een vuurwapen. Ook zij deden een greep in de kassa en gingen er daarna vandoor. Beide mannen waren licht getint, droegen zwarte kleding en een capuchontrui met een petje eronder.

Getuigen gezocht
Heeft u zondagmiddag of in de loop van de avond iets gezien of gehoord wat kan helpen bij het oplossen van deze overvallen? Neem dan contact op met 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – ‘Coke-eiland’ met geld en verdovende middelen

Afgelopen donderdag hield het Flexteam een 33-jarige Duitser aan in een appartement op het…