Home Gelderland Gezochte TBS’er aangehouden

Gezochte TBS’er aangehouden

Politiemensen van FASTNL, in samenwerking met agenten van de Rotterdamse politie, hebben vanmiddag een 50-jarige TBS’er aangehouden. De Rotterdammer zat in de Pompekliniek in Nijmegen, maar wist zich te onttrekken op 17 augustus jl.

De TBS’er liep met zijn fiets aan de hand door Hoogvliet toen de politie hem herkende. Hij werd achtervolgd en is aangehouden en ingesloten. Bij zijn aanhouding is een mes aangetroffen dat verstopt zat tegen de zijbeugel, vlakbij de spaken van de fiets.

Diefstal en afpersing
De man verbleef in de Pompekliniek in verband een diefstal met geweld en vier afpersingen. Tijdens een eerdere onttrekking in januari 2016 heeft hij een diefstal met geweld gepleegd, tijdens verlof. Hiervoor is hij inmiddels veroordeeld.

Ook gedurende de huidige onttrekking heeft hij zich schuldig gemaakt aan strafbare feiten. De man heeft op donderdag 24 en zondag 27 augustus jl., onder bedreiging van een mes, een winkel in Veenendaal en een winkel in Hoogvliet overvallen. Daarbij is niemand gewond geraakt.

FASTNL
FASTNL (Fugitive Active Search Team Nederland) richt zich op het opsporen en aanhouden van voortvluchtigen. Daaronder worden onvindbare personen verstaan die nog een gevangenisstraf van meer dan 300 dagen moeten uitzitten. Maar ook ontsnapte gedetineerden, TBS’ers en PIJ’ers, inclusief zij die niet van onbegeleid verlof zijn teruggekeerd.

Daarnaast vervult het team, in samenwerking met het Landelijk Parket van het OM, een rol in het opsporen en aanhouden van buitenlandse voortvluchtigen die in Nederland een veilige schuilplaats denken vinden. De opsporing vindt wereldwijd plaats. FASTNL vormt samen met haar Europese partners het European Network of Fugitive Active Search Teams (ENFAST).

Laad meer Gelderland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Noordeloos – Nieuwe sporen richting verdachte van schietincident Noordeloos, Gerel Palm

Hoe komt het rijbewijs van Gerel Palm in Nieuwegein? Wie heeft Gerel onlangs in Nederland …