Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Drie aanhoudingen in grootschalig onderzoek naar vuurwapenhandel

Rotterdam – Drie aanhoudingen in grootschalig onderzoek naar vuurwapenhandel

In een onderzoek naar vuurwapenhandel zijn drie verdachten aangehouden. De politie vond tijdens zoekingen 10 alarmpistolen, munitie en materiaal om de wapens om te bouwen naar werkende vuurwapens. De zoektocht naar vuurwapens maakte deel uit van het grootschalige onderzoek naar een groep criminelen die zich in wisselende samenstellingen schuldig maakte aan schietpartijen op – vooral – Rotterdam-Zuid.

Twee verdachten, Rotterdammers van 26 en 28,  werden donderdag 29 juni in Rotterdam aangehouden vlak na hun terugkomst uit België. Ze hadden 10 wapens bij zich, waarvan het vermoeden is dat zij deze wilden ombouwen. Na de arrestaties doorzocht de politie een aantal woningen en een kelderbox in Rotterdam Vreewijk, Bospolder, Beverwaard en het Nieuwe Westen. Daar trof het onderzoeksteam o.a. munitie aan en materiaal dat gebruikt kan worden om vuurwapens om te bouwen. Dinsdag 4 juli vond de derde arrestatie plaats. Deze 34-jarige Rotterdammer wordt verdacht van betrokkenheid bij vuurwapenhandel en werd in zijn woning in de Beverwaard aangehouden. Doorzoekingen van vier panden leverden geen vuurwapens op.

Grootschalig onderzoek
Dit onderzoek naar vuurwapenhandel maakt deel uit van het grootschalige onderzoek naar criminelen die zich in wisselende samenstellingen schuldig maakte aan diverse schietpartijen op Rotterdam-Zuid. Eerder dit jaar meldde de politie in Rotterdam dat er tot nu toe 14 verdachten zijn aangehouden. Een resultaat van een bredere aanpak om het aantal schietpartijen te stoppen. De verdachten variëren in leeftijd tussen de 20 en 26 jaar en komen bijna allemaal uit het zuidelijk stadsdeel.

Lees hier het volledige bericht over het verrichtte onderzoek: https://www.politie.nl/mijn-buurt/nieuws/2017/april/5/07-grootschalig-onderzoek-schietpartijen-rotterdamzuid-13-aanhoudingen.html?geoquery=Rotterdam&distance=5.0

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Zes verdachten aangehouden na steekincident

Nadat op de Keizerstraat een 23-jarige Hagenaar ernstig gewond raakte toen hij gestoken we…