Home Zuid-Holland Rotterdam In hoger beroep 10 jaar cel geëist wegens fatale roofoverval op taxichauffeur Rotterdam

In hoger beroep 10 jaar cel geëist wegens fatale roofoverval op taxichauffeur Rotterdam

“Een nietsontziende actie met een mager gewin”.

Dat stelde de advocaat-generaal (OM) in Den Haag in haar requisitoir in de zaak tegen twee broers uit Rotterdam die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij een fatale roofoverval op een 52-jarige taxichauffeur in Rotterdam op 28 februari 2004. Ze eiste tegen beiden tien jaar cel.

Op de bewuste dag ging de taxichauffeur – zoals gebruikelijk – aan het werk. Na een aantal ritten werd hij op zondagochtend 29 februari 2004 even na middernacht nabij zijn taxi op de Van Oosterzeestraat bloedend vanuit mond, neus en oor aangetroffen. Een ambulance voerde hem af naar het ziekenhuis waar zijn toestand zeer ernstig bleek. Onderzoek in de taxi wees uit dat sprake was van een misdrijf. Diezelfde dag overleed de man.

In 2004 leidde de opsporing niet tot een vervolging van een verdachte. In september 2010 meldde een van beide broers zich bij de politie. Hij stelde nieuwe informatie te hebben over de zaak waarbij hij wees naar anderen als daders. De zaak werd opnieuw in behandeling genomen, dit keer door het Cold Case team in Rotterdam. Dit onderzoek leidde tot de vervolging van de beide broers.

De advocaat-generaal is van mening dat het dossier, ondanks het gebrek aan forensisch bewijs, voldoende ander bewijs bevat dat beide broers linkt aan de fatale roofoverval. Dit bewijs bestaat onder andere uit diverse getuigenverklaringen en de verklaring van een medegedetineerde en een familielid.

Het OM vindt dat een lange celstraf op zijn plaats is. “Verdachten hebben een man van het leven beroofd. Hij is midden in de nacht overvallen terwijl hij gewoon zijn werk deed. Vervolgens is hij achtergelaten zonder hulp voor hem in te roepen. Het is een niets ontziende actie geweest met een mager gewin. Het is schokkend geweest voor de nabestaanden. Hun vader en familielid is van hen weggerukt en tot op heden ondervinden zij daar nog veel leed van. De zaak heeft veel commotie teweeggebracht in 2004. Anno 2017 komt het helaas nog steeds voor dat taxichauffeurs het slachtoffer worden van geweld.” Beide verdachten hebben een aanzienlijk strafblad o.a. voor berovingen van andere taxichauffeurs in Rotterdam.

De rechtbank veroordeelde beide mannen tot tien jaar cel. De verdachten stelden hoger beroep in.

Uitspraak (naar verwachting) over twee weken.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Verdachte woningoverval aangehouden

Rechercheurs van de districtsrecherche Den Haag-Zuid hielden woensdagmiddag 20 juni een ve…