Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Aanhouding voor mishandeling Schouwburgplein

Rotterdam – Aanhouding voor mishandeling Schouwburgplein

Een meisje van 14 jaar heeft zichzelf dinsdag 6 juni gemeld op een politiebureau voor de mishandeling van een 18-jarige vrouw een week eerder op het Schouwburgplein. Zij wordt ook verdacht van een tweede mishandeling een dag later, op woensdag 31 mei. Inmiddels heeft een tweede meisje zich ook gemeld bij de politie. Zij wordt op een later moment aangehouden. Het onderzoek gaat verder en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Het 18-jarige slachtoffer was die dinsdagavond met haar vriendin naar de bioscoop gegaan en wandelde na afloop rond 19.40 uur met haar op het Schouwburgplein. Een meisje zag het stelletje hand in hand lopen en vond het nodig daar opmerkingen over te maken. Het meisje zou vervolgens het slachtoffer mishandeld hebben, waarbij zij te hulp werd geschoten door een jonge jongen. Het meisje was verder in gezelschap van één / mogelijk twee andere meiden.

De politie startte een onderzoek en deed ook een oproep aan getuigen. Na enkele dagen werd het onderzoeksteam benaderd door een tweede slachtoffer. Deze was woensdag 31 mei mishandeld door vermoedelijk dezelfde dadergroep. Bij deze mishandeling was overigens geen sprake van enige relatie met de geaardheid van het meisje.

Dinsdag 6 juni meldde een 14-jarige Rotterdamse zich op het politiebureau voor betrokkenheid bij de mishandelingen. Het onderzoek, dat onder meer bestaat uit het uitkijken van alle beschikbare camerabeelden, wordt voortgezet. Mogelijk dat deze beelden later worden getoond.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Gezocht – Verdachten mishandeling Gordelweg gezocht

In de nacht van 12 op 13 december 2017 koopt een man rond 02.25 uur een pakje sigaretten b…