Home Noord-Brabant Kempen UNA klopt landskampioen Excelsior Maassluis

UNA klopt landskampioen Excelsior Maassluis

slecht voetbalveld 06Het zou een moeilijk seizoen gaan worden voor UNA in de Tweede Divisie en dat blijft het nog steeds. Een competitie waarin 34 duels op het scherp van de snede moeten worden uitgevochten is niet niks. Niemand in de Tweede Divisie is een zwakke broeder, maar na twee wedstrijden bewijzen de geelzwarten dat ze nadrukkelijk aanwezig zijn in de nieuwe omgeving. Vorige week was de 2-2 bij De Treffers nog verdienstelijk te noemen, maar dit weekend was de overwinning op Excelsior Maassluis van een nog groter gehalte.

Niemand had op voorhand kunnen vermoeden dat UNA van het sterke Excelsior Maassluis kon winnen. Eerder dit seizoen kon geconstateerd worden dat in deze klasse niets onmogelijk is. Zoals verwacht kwam de ploeg uit Maassluis fel uit de startblokken, maar de mannen van Mark Schenning lieten zich niet gek maken. Iedere aanval van de tricolores werd afgeslagen en UNA pikte haar kansen mee. Een kopbal van Niek van Boekel kon zomaar net door de vuist van doelman Jean-Paul van Leeuwen gekeerd worden. Aan de andere kant zag een aanval van Excelsior er zeer gevaarlijk uit. Albertus zette voor, maar de gevaarlijke Velga Lopez kreeg de bal niet onder controle.

In de 31e minuut kwam UNA op voorsprong. Wervelwind Chefrino Eind werd in het beruchte gebied onderuit gehaald en Niek van Boekel trapte de pingel tegen de touwen. Trainer Jeroen Rijsdijk van de Zuid-Hollanders had waarschijnlijk tijdens de rust zijn ploeg opgepept om fel van leer te gaan. Aanvankelijk gebeurde dat ook, maar geelzwart hield weer het hoofd koel. Bijna kwam de 2-0 op het scorebord na een voorzet van Mart van de Gevel op Nick Tielemans, maar die wist het doel niet te vinden.

Naarmate de wedstrijd vorderde hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht. Toch leek Excelsior Maassluis een nederlaag af te wenden. Zes minuten voor tijd bracht Elson Rosario Almeida de stand op 1-1. UNA gaf de strijd niet op en in de laatste minuut van de officiële speeltijd schitterde Mart van de Gevel na een voorzet van Chefrino Eind met een fraaie treffer: 2-1. Het talrijke publiek genoot van een fraaie pot voetbal.