Home Zuid-Holland Rotterdam Woninginbraak, autodiefstal, heling en vuurwapenbezit

Woninginbraak, autodiefstal, heling en vuurwapenbezit

De Bovenregionale Recherche (BR) Zuid-West heeft 7 mannen aangehouden die worden verdacht van onder meer woninginbraken, heling, vuurwapenbezit en autodiefstal.

De BR startte een uitgebreid onderzoek na een aantal woninginbraken in Barendrecht, Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Bij de inbraken werden vooral sieraden, laptops, mobiele telefoons en geld buit gemaakt. Uiteindelijk kwam de groep mannen in Rotterdam-Lombardijen in beeld. Ze worden verdacht van tenminste 8 woninginbraken, gepleegd in 2012 en 2013. Daarnaast wordt een aantal van hen verdacht van heling, vuurwapenbezit, diefstal van een auto, fraude en het exploiteren van een hennepkwekerij. De totale buit bedroeg enige tienduizenden euro’s.

Woninginbraken vallen onder de noemer High Impact Crime, misdrijven met een grote invloed op de persoonlijke levenssfeer van de slachtoffers. Afgezien van de materiële schade is de emotionele schade voor de slachtoffers vaak groot. De grove inbreuk in hun privéwereld, de plek waar zij zich veilig voelden, levert veel onrust op en slachtoffers zijn vaak nog maanden bezig met het verwerken van de inbraak. Om die reden hebben inbraken bij de politie prioriteit in aanpak en startte de Bovenregionale Recherche Zuid-West, onder leiding van het Openbaar Ministerie, een onderzoek naar deze groep.

De 7 mannen, in de leeftijd van 20 tot 26 jaar, werden aangehouden en er werden huiszoekingen verricht. Van de buit werd slechts een klein gedeelte teruggevonden. Justitie zal proberen het financieel voordeel, wat de verdachten hebben gehad, af te pakken. Twee verdachten zitten nog vast en hun voorarrest is verlengd tot 90 dagen. De overige verdachten zijn op vrije voeten gesteld, maar blijven wel verdachte in deze zaak. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Laad meer Rotterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…