Home Zuid-Holland Rotterdam Schoten gelost na achtervolging

Schoten gelost na achtervolging

Zaterdagmiddag loste de politie twee schoten in een poging een vluchtende automobilist tot stoppen te dwingen. De verdachte wist uiteindelijk te voet te ontkomen in een woonwijk in Rotterdam. Agenten zagen aan het einde van de middag in de omgeving van het Marconiplein een opvallend voertuig rijden en wilden de bestuurder controleren. De bestuurder kreeg een stopteken, maar negeerde deze. Er werd een achtervolging ingezet waarbij de verdachte zichzelf klem reed op de Bellamystraat. Daar stapten twee agenten uit hun voertuig om de verdachte aan te houden. Maar de verdachte gaf niet op en zag kans om alsnog te vluchten. Hij gaf gas en reed in op één van de agenten, die op tijd kon wegspringen. Zijn collega loste vervolgens twee schoten op de auto. Hierbij raakte niemand gewond.

Uiteindelijk wisten andere agenten de verdachte klem te rijden op de hoek van de Spaanse bocht. Daar liet de verdachte zijn auto achter en rende de woonwijk in. Bij een grootschalige zoekactie in de omgeving werd hij niet meer gevonden. Zijn achtergebleven voertuig is weggetakeld. De politie onderzoekt de zaak.

 

Laad meer Rotterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…