Home Zuid-Holland Rotterdam Omstanders overmeesteren straatrover in Rotterdam

Omstanders overmeesteren straatrover in Rotterdam

Een 18-jarige Rotterdamse die zondagochtend op de Pieter de Hoochweg in haar woonplaats beroofd leek te worden van haar mobieltje riep om hulp en kreeg deze ook. Twee omstanders gingen achter de dader aan en overmeesterden hem. De man bleek die ochtend al eerder te hebben toegeslagen. Rond 09.00 uur probeerde een man op een fiets de 18-jarige van haar mobieltje te beroven en gooide haar hierbij op de grond. De vrouw begon direct om hulp te roepen, waarna de dader er rennend en zonder het mobieltje vandoor ging. drie omstanders schoten de vrouw te hulp. Eentje pakte de achtergelaten fiets van de dader en zette daarmee de achtervolging in. Een tweede man ging in zijn auto achter de rover aan en de derde ging rennend. Nog in dezelfde straat wisten ze hem te overmeesteren. De politie was vrijwel direct ter plaatse en rekende de man in.

De man wordt ook van een tweede, gelukte, straatroof verdacht. Op het bureau werd bij de fouillering van de 26-jarige verdachte een gsm aangetroffen van een 17-jarig meisje die om 08.15 uur op de Strevelsweg van haar telefoon was beroofd.

 

Laad meer Rotterdam

Geef een antwoord

Bekijk ook

Rotterdam – Tweede verdachte aangehouden voor steekincident in supermarkt Rotterdam Zuid

Politieagenten hielden gisteren een 15-jarige jongen uit Schiedam aan die verdacht wordt v…