Home Zuid-Holland Rotterdam Woninginbreker op heterdaad aangehouden

Woninginbreker op heterdaad aangehouden

Twee mannen zijn dinsdagochtend vroeg aangehouden, kort nadat was ingebroken in een woning in Rotterdam-Noord. Het gaat om een 43-jarige Rotterdammer en een man van wie de identiteit nog vastgesteld moet worden. Midden in de nacht schrok de bewoner wakker en zag snel daarna dat er bij hem was ingebroken. De dader kwam door gaatjes te boren naar binnen en ging er niet alleen met enkele waardevolle goederen, maar ook met zijn autosleutels vandoor. De dader reed vervolgens weg in zijn auto.

De bewoner alarmeerde meteen de politie die het kenteken direct in het ANPR-systeem (Automatic Number Plate Recognition) zette. Dat gaf al snel een hit op de Van Brienenoordbrug in Rotterdam. Vervolgens kregen politiemedewerkers van Cameratoezicht de auto in het vizier op de Riederlaan in Rotterdam. Daar zagen zij hoe de dader overstapte in een andere auto waarin een man achter het stuur zat. Cameratoezicht bleef deze auto volgen en dirigeerde de aanrijdende politie-eenheden naar de auto toe. Op de Groene Hilledijk kon de auto worden stilgezet en de inzittenden worden aangehouden. Zij zijn ingesloten en worden verhoord. Beiden auto’s zijn in beslaggenomen.

Laad meer Rotterdam

Geef een antwoord

Bekijk ook

Rotterdam – Gezocht – Woningoverval en gijzeling – Overijselsestraat – Rotterdam Zuid

Een Rolex horloge ter waarde van meer dan 10 duizend euro wordt buitgemaakt na een heftige…