Home Zuid-Holland Gorinchem Koperdief gepakt met behulp van lokmiddel

Koperdief gepakt met behulp van lokmiddel

De Zeehavenpolitie hield maandagavond een 32-jarige koperdief aan nadat hij vanaf een bedrijventerrein in de Rotterdamse haven een ‘lokrol’ van koper had meegenomen. De inzet van de ‘lokrol’ maakt deel uit van de uitbreiding aan lokmiddelen binnen de eenheid Rotterdam. Aan het einde van de middag ontvingen surveillerende agenten de melding dat de ‘lokrol’, voorzien van koperdraad, was gestolen vanaf een bedrijventerrein aan de Moezelweg. Na enig speurwerk kon met behulp van speciale opsporingsmiddelen de verdachte met het lokmiddel in de nabijheid van zijn woning in Gorinchem worden aangehouden.

De verdachte had inmiddels het lokmiddel van zijn waardevolle materiaal ontdaan waardoor deze onherstelbaar beschadigd raakte. Behalve een proces-verbaal zal de verdachte dan ook aansprakelijk worden gesteld voor de schade aan het lokmiddel.

De Zeehavenpolitie voert al geruime tijd stevig campagne tegen metaaldiefstallen in de haven. En met succes. Het aantal metaaldiefstallen is ten opzichte van 2011 in 2012 met 20% gedaald. De inzet van de ‘lokrol’ is toegevoegd aan het palet van middelen om de diefstallen verder terug te dringen.

De eenheid Rotterdam zet al geruime tijd 24 uur per dag, zeven dagen per week, lokauto’s en -fietsen in. Deze worden continue geobserveerd. Het projectteam in Rotterdam heeft het pakket aan lokmiddelen dit jaar fors uitgebreid. De technische snufjes worden nu in tientallen voertuigen en producten gebruikt om meerdere vormen van criminaliteit aan te pakken.

Laad meer Gorinchem

Geef een antwoord

Bekijk ook

Rotterdam – Man (31) overleden na schietpartij Gijsingstraat

Bij een schietpartij aan de Gijsingstraat in Rotterdam is zondag 26 maart rond 19 uur een …