Home Zuid-Holland Rotterdam Verdachte poging overval kledingwinkel Rotterdam opnieuw aangehouden

Verdachte poging overval kledingwinkel Rotterdam opnieuw aangehouden

Agenten hebben vrijdag een 44-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van bedreiging en het overtreden van de voorwaarden van de schorsing van zijn voorlopige hechtenis. Hij was een week eerder onder voorwaarden op vrije voeten gesteld nadat hij was aangehouden voor een poging overval op een kledingwinkel aan de Nieuwe Binnenweg.

Op 27 maart werd de eigenaresse van de winkel bedreigd door een onbekende man. Deze man had een week eerder in de winkel kleding gekocht en kwam die middag terug om een onderhoudsproduct te halen. De vrouw vertelde de man dit niet te verkopen waarop hij agressief reageerde en de vrouw verbaal bedreigde. Vervolgens ging hij er vandoor.

Enkele uren later, tegen sluitingstijd, kwam de man terug. Hij gedroeg zich wederom agressief en eiste geld uit de kassa. De vrouw vluchtte naar buiten terwijl de man aan de kassa trok. Omdat deze niet open ging, pakte hij een schaar van de toonbank en liep daarmee de winkel uit.

De politie stelde direct een onderzoek in de omgeving in, maar trof de man niet meer aan. Later op de avond werd de 44-jarige verdachte aangetroffen bij een ander geweldsincident, waarbij hij voornoemde schaar zou hebben gebruikt. Daarop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De man is vrijdag 29 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris, die had hem onder voorwaarden op vrije voeten gesteld. Een van die voorwaarden was dat hij geen contact zou hebben met het slachtoffer. Die voorwaarde heeft hij overtreden door opnieuw naar de winkel te gaan. Bovendien zou hij vrijdag iemand hebben bedreigd. Na de nieuwe aanhouding is de man maandag opnieuw voorgeleid en voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Laad meer Rotterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Auto doorgereden na ernstig ongeluk, politie zoekt bestuurder

Zondag 4 juni om 19.50 uur reed een auto een fietser aan op de Noorderbocht in Rotterdam. …