Home Gelderland Apeldoorn 313 miljoen…

313 miljoen…

Hij moet 313 miljoen kosten. Het nieuwe Rotterdamse stadion waar over een tijdje de plaatselijke FC zijn wedstrijden hoopt te spelen. Naar verwachting een slordige 28 stuks per jaar. Tenminste, als er geen clubs failliet gaan, want in dat geval worden het er minder. En dat is niet ondenkbaar want als we naar de huidige status van de eredivisie kijken, dan ligt een slordige dertig procent met zijn kop onder de faillissements-guillotine. De beul staat klaar voor de finale klap. Maar goed, er schijnt een bijna ontembare drang te zijn tot financiële zelfmoord, dus de plannenmakerij gaat gewoon door.

Het wordt natuurlijk niet zo maar een stadion. Hij wordt namelijk uitgerust met toiletten die door regenwater worden doorgespoeld. Beetje noodgedwongen, want er is blijkbaar geen geld meer voor een door normaal Rotterdams leidingwater gespoelde pisbak. En ze willen er een schuifdak op. Voor als het regent. Want daar kan de huidige verwende voetballer slecht tegen. Zo’n dak heeft dan wel weer een economische voordeel voor het plaatselijke tuincentrum: een schuifdak op een voetbaltempel staat garant voor een levendige handel in graszoden… Zoals in de ArenA. Op zijn Emsterdems: “elk nadeel hep zijn voordeel”.

En uiteraard ligt er voor de gemeente ook nog een taak: die moet garant staan voor een slordige 160 miljoen. Voor als het mis gaat. En dan is het toch ook wel weer heel jammer dat Joep niet meer mee mag doen. Van der Nieuwehuizen. De bedrijvendokter die momenteel door de rechtbank wordt geknipt en geschoren. Die heeft wel ervaring met dit soort projecten. Vooral in Rotterdam. En uiteraard in de scheepvaart. Saillant detail: daar vindt Feijenoord ook zijn oorsprong. Maar helaas, Joep is momenteel even niet zo populair…. Vooral niet bij de gemeente.

En dan hebben we natuurlijk nog een aantal voorbeelden waarbij het behoorlijk mis ging. Zoals in Arnhem. Met het Gelredome. Ook met een dak en ook met toiletten die worden doorgespoeld met regenwater. Het ding is al verschillende keren verkocht geweest. En wat de exploitatie betreft een ramp. En over rampen gesproken, dan komen we al snel uit bij de faillissementen. Zoals bij het Apeldoornse AGOVV en meer recent het noordelijke Veendam. Overigens staat daar ook nog een stadion te koop. Aan de Langeleegte. Een naam om in Rotterdam nog maar eens heel goed over na te denken….

Brompot

Laad meer Apeldoorn

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…