Home Zuid-Holland Rotterdam Speciale apparatuur ingezet na vondst verborgen hennepkwekerij

Speciale apparatuur ingezet na vondst verborgen hennepkwekerij

In een bedrijfspand aan de Ringersstraat in Schiedam is dinsdagmiddag een hennepkwekerij gevonden. De 4278 planten en 200 stekjes bevonden zich in een verborgen ruimte die door een tunnel kon worden benaderd.

Na een tip over een mogelijke hennepkwekerij stelden agenten dinsdagmorgen een onderzoek in in het betreffende bedrijfspand. De loods leek nagenoeg leeg maar de politiemensen kregen het idee dat de binnenkant van de loods kleiner was dan de buitenkant. Na het wegbreken van een muur werd de hennepkwekerij aangetroffen. De exploitanten van de kwekerij kregen toegang via een tunnel, waarvan het luik vakkundig was weggewerkt. Omdat het vermoeden bestond dat er meer verborgen ruimten in het pand aanwezig waren, werd de hulp van het ministerie van Defensie ingeroepen. Daar is speciale detectieapparatuur waarmee loze ruimtes kunnen worden opgespoord. Met die apparatuur werd het pand verder onderzocht.

Naast de planten zijn ook 40 kilo gedroogde henneptoppen, contant geld en munitie gevonden. De drugs, het geld, de munitie zijn in beslag genomen. Daarnaast zijn ook auto’s, vorkheftrucks, motoren en boten in beslag genomen.

Er zijn inmiddels twee aanhoudingen verricht. Het gaat om een man van 52 jaar uit Hellevoetsluis en een man van 27 jaar uit Rotterdam. De politie en het OM doen verder onderzoek naar de eigenaren van het pand en de kwekerij, alsmede naar het daarmee verworven criminele vermogen.

Laad meer Rotterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Leiden – Explosie woning Leliestraat: getuigen gezocht

Bewoners in de Leliestraat schrokken in de nacht van zondag 1 op maandag 2 oktober op door…