Home Zuid-Holland Rotterdam Weer aanhoudingen bij actie tegen woninginbraken Rotterdam-West

Weer aanhoudingen bij actie tegen woninginbraken Rotterdam-West

Tijdens de laatste dag van de actieweek tegen woninginbraken in Rotterdam-West, hielden agenten een alcoholcontrole. Er werd gecontroleerd op alcohol in het verkeer én gesurveilleerd op en rond de ‘top 10-straten’, de straten waar het meest wordt ingebroken . Er werden 400 bestuurders op verschillende plaatsen in het district gecontroleerd.

Twaalf van hen werden aangehouden voor het rijden onder invloed. Vijf bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren. De hoogste uitslag was 700 ug/l.

Verder werden tijdens de controle vijf processen-verbaal uitgeschreven voor het maken van verkeersovertredingen. Ook werden twee gesignaleerden aangehouden, die bij elkaar 4000 euro aan boetes open hadden staan.

Van maandag tot en met zondag vond de actieweek tegen woninginbraken plaats, met als doel: woninginbraken terugdringen. De week leverde onder meer de volgende resultaten op: bij controles op openstaande vonnissen werd in totaal 6300 euro (39 vonnissen) geïnd en 237 dagen hechtenis (24 vonnissen). Bij ANPR-acties werd in totaal 46000 euro aan belastinggeld geïnd en er werden 22 auto’s in beslag genomen. Voor de wet Wapens en Munitie werden drie processen-verbaal uitgeschreven. Daarbij werden 3 boksbeugels, 36 patronen, een patroonhouder en een ploertendoder in beslag genomen. Bikers hielden drie straatrovers op heterdaad en twee ijzerdieven aan. Ook vier woninginbrekers konden –mede dankzij oplettendheid van de burgers- worden aangehouden.

Laad meer Rotterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Hoogvliet – Gewonde vrouw na schietpartij en mishandeling in Hoogvliet

Een 25-jarige vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag gewond aangetroffen aan de Lengw…