Home Zuid-Holland Rotterdam ‘Slachtoffer’ overval Rotterdam aangehouden voor diefstal

‘Slachtoffer’ overval Rotterdam aangehouden voor diefstal

Het Regionaal Team Overvallen heeft dinsdag een 33-jarige vrouw in haar woning in Rotterdam-Zuid aangehouden. De vrouw wordt verdacht van verduistering in dienstbetrekking. Op 1 maart heeft ze aangifte gedaan van een overval, maar die aangifte bleek vals. De vrouw verklaarde met de weekopbrengst van een winkel in het centrum van Rotterdam, waar ze werkte, op weg te zijn geweest naar het grenswisselkantoor bij het Centraal Station. Onderweg zou iemand haar van haar tas met geld en enkele persoonlijke bezittingen hebben beroofd. Het Regionaal Team Overvallen stelde een onderzoek in. Na onderzoek twijfelde de recherche over de oprechtheid van de aangifte. Dit leidde dinsdag tot de aanhouding van de vrouw uit Rotterdam. Bij een doorzoeking in haar woning is geld gevonden.

De vrouw zal zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden voor de verduistering en het doen van de valse aangifte. Ook zal de politie proberen de kosten van het onderzoek op de vrouw te verhalen.

Laad meer Rotterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…