Home Zuid-Holland Rotterdam Politie houdt vier verdachten woninginbraken aan tijdens actieweek in Rotterdam

Politie houdt vier verdachten woninginbraken aan tijdens actieweek in Rotterdam

Politieagenten hielden op woensdag en donderdag vier woninginbrekers aan. De politie kwam de verdachten mede op het spoor dankzij oplettende buurtbewoners. De aanhoudingen vonden plaats tijdens de week van de woninginbraak in Rotterdam-West, waarin diverse acties plaatsvinden ter preventie van inbraken.

Woensdagmiddag rond 13.00 uur kreeg de politie een melding over twee jongens die in de Willem Buytewechstraat probeerden een deur te forceren. Het duo vluchtte weg toen politieagenten hen betrapten. Na een korte achtervolging werd een 17-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden. De tweede verdachte wist te ontkomen.

Op donderdag in de vroege ochtend, om 03.00 uur, kreeg de politie een melding van een poging tot woninginbraak aan de Koornwaardstraat in Rotterdam. Volgens een getuige hield een man zich verdacht op bij verschillende woningen in die straat. Agenten gingen snel ter plaatse en zagen de man bij een woning staan. Toen man de agenten zag liet hij een zogeheten flipper uit zijn handen vallen. De verdachte, van 39 jaar zonder vaste woon-of verblijfplaats, werd aangehouden op verdenking van poging tot inbraak.

Ook in de wijk Spangen verrichtte de politie arrestaties. De politie surveilleerde extra in de wijk, omdat omwonenden eerder deze week meldde dat twee mannen de huizen in de gaten hielden. Op donderdagochtend rond 03.30 uur zag een agent twee notoire inbrekers, die zich verdacht ophielden in de omgeving van de Spartastraat. De politie heeft de 35-jarige Rotterdammer en de 40-jarige man uit Schiedam aangehouden. Zij waren in het bezit van inbrekerswerktuigen, die in beslag werden genomen.

Laad meer Rotterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…