Home Zuid-Holland Rotterdam Boetes en aanhoudingen bij acties tegen inbraken Rotterdam-West

Boetes en aanhoudingen bij acties tegen inbraken Rotterdam-West

De politie houdt deze hele week acties tegen inbraken in Rotterdam-West. Dat heeft tot nu toe al tot verschillende boetes en aanhoudingen geleid. Maandag werden op de Giessenbaan en op het Visserijplein ANPR-controles gehouden. Daarbij werden in totaal 2332 voertuigen gescand, 71 daarvan gaven een hit. Acht auto’s werden in beslag genomen en de belastingdienst inde ruim 11.000 euro aan openstaande boetes. Verder werden boetes uitgeschreven voor het rijden zonder rijbewijs, het rijden zonder verzekering en het rijden met een verlopen verzekering.

Er is een top 10 van straten samengesteld, waar het meest wordt ingebroken. De Essenburgstraat is er daar een van. Agenten gingen op deze hotspot-locatie deur aan deur om met bewoners in gesprek te gaan. De focus lag op preventie; wat kunnen bewoners er zelf aan doen om een inbraak te voorkomen? Politievrijwillgers deelden preventiemateriaal uit, onder meer in winkels.

Bikers hielden ’s avonds drie gasten aan, toen zij hen op heterdaad betrapten op een poging diefstal met geweld. Ook schreven ze bekeuringen uit voor baldadigheid en fout parkeren.

Dinsdag was er opnieuw een ANPR-actie. Daarbij inde de belastingdienst bijna 20.000 euro en werden vier auto’s in beslag genomen. Tijdens een PAPOS-actie werden vier aanhoudingen verricht. Bij een gruthokcontrole werden twee processen-verbaal uitgeschreven voor de eigenaar van een goudwisselkantoor. Er werd geen gebruik gemaakt van een inkoopregister en de opgekochte goederen werden niet drie dagen onveranderd bewaard.

’s avonds controleerden agenten intensief in Oud Matheness, Spangen en Nieuwe Westen. Daarbij werd een arrestant gemaakt voor het drinken van alcohol op straat.

Laad meer Rotterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Update: Vijf verdachten vast voor betrokkenheid bij fatale mishandeling Molièreweg

Het grootschalig opsporingsteam dat onderzoek doet naar de dood van een 71-jarige man op d…