Home Zuid-Holland Rotterdam Overvaller aangehouden met behulp van publiek in Hellevoetsluis

Overvaller aangehouden met behulp van publiek in Hellevoetsluis

Zondagochtend probeerde een man omstreeks 07.50 uur een stichting voor begeleid wonen te overvallen aan de Brinio in Hellevoetsluis. De politie begon een buurtonderzoek en verstuurde een Burgernet-bericht met een signalement. Door goede reacties kon omstreeks 09.30 uur een verdachte worden aangehouden. Omstreeks 07.50 uur werd bij de stichting aangebeld door een man. Een begeleidster opende de deur, waarna de man haar opzij duwde en naar binnen liep om geld te eisen. De begeleidster verweerde zich en kreeg daarbij hulp van een collega. De vrouwen wisten vervolgens via een nooduitgang naar buiten te komen waarop de de man niet veel later zonder buit op de vlucht sloeg. De politie was na de melding snel ter plaatse en via Burgernet werd een signalement verstuurd. Rond 09.20 uur belde een omwonende de politie dat hij een op straat man zag die voldeed aan het verstuurde signalement. Agenten gingen poolshoogte nemen en toen de man hen zag zette hij het op een lopen. Hij kon nabij de Spiering worden aangehouden. De aangehouden verdachte is een 42-jarige man uit Rotterdam.

Laad meer Rotterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…