Home Zuid-Holland Rotterdam Sparta Rotterdam gaat ver!!!

Sparta Rotterdam gaat ver!!!

Foto (c) Rene Hoeflaak

Voorafgaand aan de Jupiler League topper Sparta-MVV bezocht ik vanavond de persviewing van de RTL 7 serie ‘Sparta: Achter de poorten van het Kasteel’. De serie is vanaf maandagavond wekelijks te zien op RTL 7 en biedt de kijker een kijkje in de keuken van de oudste voetbalclub in het Nederlandse betaalde voetbal, Sparta, op weg naar promotie. ‘Het is voor het eerst dat een voetbalclub hierin zo ver durft te gaan‘ zo prikkelt de persuitnodiging. Zelfs tot in de kleedkamer hangen de camera’s. De Rotterdamse club heeft dit seizoen maar één doel en dat is promoveren. Terugkeren naar de Eredivisie dus. Met minder neemt de club geen genoegen. Volgens de vooraankondiging kiest Sparta hiervoor een baanbrekende methode met cijfers, statistieken en analyses van het bedrijf ORTEC . ‘Want ik geloof in een wetenschappelijke aanpak’ zo voegde Sparta directeur WilJan Vloet er aan toe aan het begin van de persconferentie. Samen met Vloet, vertegenwoordigers van ORTEC, de pers en RTL 7 directeur Marco Louwerens kijk ik in de perszaal van Sparta naar de eerste aflevering zoals die maandagavond om half elf te zien zal zijn. De eerste aflevering blikt terug op 13 mei 2012. Die dag liet Sparta de promotie uit haar handen glippen. “De start van een nieuwe periode” aldus Vloet. Een cliché en open deur tegelijk. Maar wat is daar mis mee? Over cliché’s en voorspelbaarheid gesproken. De aflevering duurt nog geen vijf minuten of we zien Sparta BN’ers Hugo Borst en Jules Deelder. Je kon er op wachten.

Koppen Rollen.

Even later citeert een Sparta personeelslid zijn baas WilJan Vloet. “Als we niet promoveren gaan er koppen rollen en gaat de helft eruit“. RTL 7  directeur Louwerens is dan al weg. Hij moet met spoed naar Hilversum om de ruzie tussen Derksen en Genee te temperen. Weer even later scoort Sparta verdediger Henk Dijkhuizen in eigen doel. Sparta verliest met 0-1 van MVV. De wetenschappelijke aanpak zal het verschil moeten gaan maken. Anders gaan er koppen rollen.
Laad meer Rotterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Politie houdt verdachte aan na steekincident Spartastraat

Een uit de hand gelopen ruzie aan de Spartastraat in Rotterdam liep uit tot een steekincid…