Home Limburg Kerkrade Risicowedstrijd Roda JC – Feyenoord ondanks incidenten relatief rustig verlopen

Risicowedstrijd Roda JC – Feyenoord ondanks incidenten relatief rustig verlopen

Rondom de voetbalwedstrijd tussen Roda JC en Feyenoord hebben zich enkele incidenten voorgedaan. Vanmorgen ruim voor aanvang van de wedstrijd onderschepte de politie in Benzenrade een bus met circa 60 Feyenoord supporters waarvan de chauffeur zich niet had gehouden aan de met Feyenoord gemaakte afspraak dat alle supportersbussen zich moesten vervoegen op een centrale plek in Born. Ook het gedrag van de in deze bus aanwezige supporters liet te wensen over. Er was sprake van gebruik van drugs en alcohol. De chauffeur werd gesommeerd om rechtsomkeer te maken. De chauffeur werd echter door de supporters bedreigd waarna deze aanvankelijk weigerde om verder te rijden. Op dat moment stond de bus op de autoweg in Kerkrade. Hierdoor is de autoweg korte tijd afgesloten geweest voor het verkeer. Besloten werd dat de bus onder begeleiding van de Mobiele Eenheid werd terug gereden naar Rotterdam.

Tijdens de wedstrijd hebben zich geen ongeregeldheden voorgedaan. Na afloop moest de ME diverse malen optreden aan de voorzijde van het Parkstad Limburg stadion. Daar werden enkele charges uitgevoerd op heethoofdige supporters die zich niets aantrokken van het bevel om te vertrekken. Voor zover nu bekend zijn daarbij geen gewonden gevallen. Wel zijn drie mannen aangehouden voor respectievelijk opruiing, vernieling en mishandeling.

De wedstrijd in Kerkrade eindigde in een 0-1 overwinning voor de Rotterdammers, door een doelpunt van Pelle in de 30e minuut.

Laad meer Kerkrade

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Gezocht – Man pint met pinpas vermiste – 1e Middellandstraat – Rotterdam

Op 8 oktober 2023 pint deze man in Rotterdam geld met de pinpas van de uit Drachten vermis…