Home Zuid-Holland Rotterdam 27 mensen zetten aangifte tegen Spijkenisser ziekenhuis door

27 mensen zetten aangifte tegen Spijkenisser ziekenhuis door

Van de tientallen mensen die telefonisch bij de politie in Rotterdam meldden dat ze aangifte wilden doen tegen het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse, hebben 27 mensen de aangifte daadwerkelijk gedaan. De afgelopen weken zijn alle melders benaderd door de politie en medewerkers van het Bureau Opsporing van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

De aangiften worden nu beoordeeld door het Expertisecentrum Medische Zaken van het Openbaar Ministerie dat is ondergebracht bij het parket in Rotterdam. Of het tot een nader (strafrechtelijk) onderzoek komt is nog niet te zeggen, zo is aan de aangevers meegedeeld. De aangiften zijn gericht tegen verschillende afdelingen van het ziekenhuis.

Het OM en de politie besloten tot de inrichting van een telefonisch meldpunt bij de coördinator van medisch rechercheurs van de politie nadat uit een eigen intern onderzoek van het ziekenhuis in 2010 een mogelijk onverklaarbaar hoog aantal sterfgevallen zou blijken op de afdeling cardiologie.

Laad meer Rotterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…