Home Zuid-Holland Rotterdam Duizenden euro ’s aan openstaande boetes geïnd bij ANPR-actie Rotterdam

Duizenden euro ’s aan openstaande boetes geïnd bij ANPR-actie Rotterdam

De politie heeft vrijdagavond in samenwerking met de gemeente en de belastingdienst een ANPR (automatic numberplate recognition)-controle gehouden aan de Schiedamseweg. Daarbij is bijna 19.000 euro aan openstaande boetes geïnd en is een Audi RS6 in beslag genomen.

De controle vond plaats tussen 14.30 en 21.30 uur. In totaal werden 2674 auto’s gescand, waarvan er 129 een hit gaven. Er komt een ‘hit’  wanneer een kenteken in het systeem staat omdat de houder ervan een openstaande boete of belastingschuld heeft. Van de 129 hits konden zo’n zeventig auto’s worden opgevolgd door agenten op de motor.

Tijdens de actie werd voor 11524 euro aan gemeentelijke belastingen geïnd. Daarvan werd 6726 contant betaald en de rest werd gepind. Aan rijksbelastingen werd bijna 7500 euro geïnd. Daarnaast nam de belastingdienst vier auto’s in beslag.

Een bestuurder kreeg een boete van 600 euro, omdat hij zonder rijbewijs reed. De politie nam daarnaast een Audi RS6 in beslag. De bestuurder kon het bezit van de auto niet verklaren.=

Laad meer Rotterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…