Home Nederland Roemeense verdacht van betrokkenheid roof Kunsthal langer vast

Roemeense verdacht van betrokkenheid roof Kunsthal langer vast

De 19-jarige Roemeense vrouw die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij het verbergen van zeven uit de Kunsthal gestolen schilderijen, is donderdag door de rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld. De vrouw is voorgeleid op verdenking van heling. De Roemeense werd maandag aangehouden in Rotterdam. Nadat de schilderijen werden gestolen uit de Kunsthal zouden die zijn overgebracht naar de woning in het centrum van Rotterdam waar zij destijds woonde. De vrouw is de vriendin van een 28-jarige Roemeen die samen met twee anderen al enige weken in Roemenië vastzit.

De zeven schilderijen werden in de nacht van 15 op 16 oktober uit de Kunsthal geroofd. De politie startte onmiddellijk onder leiding van een officier van justitie een groot onderzoek. Dat leidde onder andere tot de aanhouding van de vrouw eerder deze week. Het onderzoek is nog steeds in volle gang en er vooral op gericht de schilderijen terug te vinden. Er wordt onder andere samengewerkt met de autoriteiten in Roemenië. In dat kader waren deze week ook Roemeense politiemensen en een officier van justitie in Rotterdam.

Laad meer Nederland

Geef een antwoord

Bekijk ook

Rotterdam – Getuigen gezocht explosie portiek Rotterdam-West

In de vroege dinsdagmorgen 29 november vond een explosie plaats in een portiek aan de Alla…