Home Zuid-Holland Rotterdam Aboutaleb beedigt Politiekids Delfshaven

Aboutaleb beedigt Politiekids Delfshaven

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft woensdagmiddag 18 nieuwe Politiekids beedigd in Delfshaven. Politiekids is een initiatief vanuit de politie om kinderen in de leeftijd van 6 t/m 10 jaar op een leuke manier kennis te laten maken met de politie. Op een woensdagmiddag gaan de kinderen met politieagenten mee op pad. Zij organiseren dan in samenwerking met de politie een leuke actie in de wijk. Vooraf krijgen zij instructies van een politieagent. Ze helpen mee bij het uitreiken van preventie- en promotiemateriaal. Tijdens bijvoorbeeld een verkeerscontrole bij een gevaarlijke oversteekplaats vragen de Politiekids aan verkeersdeelnemers om voorzichtig te rijden, zodat er veilig gespeeld kan worden in de wijk.

De kinderen krijgen tijdens de actie een fluorescerend vest en een pet met daarop ‘Politiekids’. Op die manier zijn de kinderen herkenbaar op straat aanwezig.

De kracht van het project is dat jongeren onder de 11 jaar op een positieve manier in aanraking komen met de politie. Vaak zijn ze op jonge leeftijd nog benaderbaar en niet in aanraking geweest met criminaliteit. Via dit project is het mogelijk om een goede relatie met de jongeren op de te bouwen. Ook de ouders worden bij dit project betrokken. Het is tevens een kans om in contact te komen met bewoners waar voorheen nog geen contact mee was.

Kinderen leren tijdens de acties over normen en waarden, wat goed en slecht is en worden zich bewust van de gevolgen van ontoelaatbaar gedrag in hun woonomgeving. Samen met de politie en hun ouders werken ze dus aan een betere buurt.

In mei 2012 is het project gestart in Rotterdam-West. In totaal hebben toen 64 kinderen zich aangemeld. Zij komen van basisscholen De Boog (Schiemond) en Finlandia (Oud-Mathenesse). Dit jaar is het project uitgebreid. 18 leerlingen van de Prinses Margrietschool hebben zich aangemeld. In april komen daar ook weer leerlingen van een basisschool in Delfshaven bij.

Laad meer Rotterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…