Home Zuid-Holland Rotterdam Laat gratis uw kentekenplaten vastzetten

Laat gratis uw kentekenplaten vastzetten

Zaterdag 9 maart a.s. tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen automobilisten gratis hun kentekenplaten laten vastzetten met popnagels. Zij kunnen daarvoor terecht bij Autohaag Zeeuw, Hoofdweg 153. De Deelgemeente Prins Alexander, de Politie, Autohaag Zeeuw en Esso benzinestations Schipper organiseren deze actie voor de tweede en laatste keer. Op de eerste actiedag, zaterdag 16 februari, lieten 589 automobilisten hun kentekenplaten vastzetten.

Het aantal kentekenplaten dat elk jaar verdwijnt is groot. Ook in Prins Alexander verliezen autobezitters hun kentekenplaten. Een groot deel van de kentekenplaten verdwijnt omdat ze niet goed vastzitten, een ander deel wordt gestolen. En dat zorgt voor onnodig werk en kosten. Om de kans hierop te verkleinen, organiseren de genoemde organisaties deze actie. Wie iet in de gelegenheid is om op 9 maart a.s. uw kentekenplaten vast te laten zetten, wordt geadviseerd dat in ieder geval bij een volgend bezoek aan uw garage te laren doen, bijvoorbeeld bij de APK.

Het aanvragen van een nieuw kentekenbewijs en kentekenplaten kan alleen na het doen van aangifte bij de politie. Ook kan bij diefstal van de kentekenplaat flinke schade aan de auto ontstaan. Naast een hoop ergernis kost het dus ook nog de nodige tijd en geld. De kans op diefstal neemt aanzienlijk af als de kentekenplaten stevig worden vastgezet.

Laad meer Rotterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Gezocht – Man pint met pinpas vermiste – 1e Middellandstraat – Rotterdam

Op 8 oktober 2023 pint deze man in Rotterdam geld met de pinpas van de uit Drachten vermis…