Home Zuid-Holland Rotterdam Getuigenoproep dood Luc Brouwers via sms

Getuigenoproep dood Luc Brouwers via sms

De politie stuurde woensdagochtend een sms-bericht naar alle personen die zondag 20 januari 2013 omstreeks 19.30 uur in de omgeving van de Essenburgsingel in Rotterdam gebeld hebben met hun mobiele telefoon. De politie hoopt op deze manier nieuwe informatie te krijgen in verband met het schietincident, waarbij de 37-jarige Luc Brouwers uit Meeuwen-Gruitrode (België) om het leven kwam.  Dinsdagmiddag werd een 21-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het misdrijf.

Het levenloze lichaam van de 37-jarige Luc Brouwers werd op zondagavond 20 januari 2013 gevonden in zijn auto aan de Essenburgsingel in Rotterdam. De man bleek door vuurwapengeweld om het leven te zijn gekomen.

Dankzij uitgebreid onderzoek kon gisteren een 21-jarige man uit Rotterdam worden aangehouden als verdachte voor het misdrijf. De verdachte werd omstreeks 14.00 uur door een Arrestatieteam van politie aangehouden in een auto op de rijksweg richting Amsterdam. Diezelfde middag vond een doorzoeking plaats in de woning van de verdachte. Hierbij zijn enkele goederen aangetroffen die nader onderzocht worden. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Ondanks de aanhouding en nieuwe, bruikbare tips naar aanleiding van het tv-programma Opsporing Verzocht, wil het team nog steeds graag in contact komen met mensen die op 20 januari 2013 omstreeks 19.30 uur in de omgeving van de Essenburgsingel waren. De hoofdofficier van justitie heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding en vervolging van verdachte(n) van dit misdrijf. Deze beloning geldt nog steeds.

Met toestemming van het Openbaar Ministerie zijn bij de telecomproviders de 06-nummers opgevraagd van personen die rond het tijdstip van het misdrijf in de omgeving van de Essenburgsingel gebeld hebben. Het gaat om ongeveer 1200 personen. De politie hoopt door het versturen van deze zogeheten sms-bom alsnog met bepaalde getuigen in contact te komen die zondagavond 20 januari verdachte of voor hen ongewone omstandigheden, personen of voertuigen hebben waargenomen.

Laad meer Rotterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…