Home Noord-Brabant Eindhoven Drie wedstrijden schorsing voor Jeremain Lens, Feyenoorders vrijuit

Drie wedstrijden schorsing voor Jeremain Lens, Feyenoorders vrijuit

De aanklager betaald voetbal heeft PSV’er Jeremain Lens een schikkingsvoorstel gedaan van drie wedstrijden schorsing onvoorwaardelijk wegens het vastgrijpen van Joris Mathijssen van Feyenoord, na afloop van de wedstrijd Feyenoord – PSV in de catacomben van de Kuip. Lens en PSV hebben tot woensdagochtend 11.00 uur om op het voorstel te reageren.

De schikking staat los van de gele kaart die Lens in de wedstrijd kreeg. Dit was zijn vijfde geel, waardoor Lens sowieso al een wedstrijd langs de kant zal moeten toekijken.

De Feyenoord-spelers die betrokken waren bij het voorval, zijn door de KNVB vrijgesproken van maatregelen, aangezien zij volgens de voetbalbond verdere escalatie wilden voorkomen. Dat dit gepaard ging met onnodig bij de nek grijpen van Lens, vindt de KNVB onvoldoende ernstig. Ook de elleboogstoot van Mathijssen tijdens de wedstrijd is volgens de KNVB niet ernstig genoeg om de speler daarvoor te bestraffen.

De volledige verklaring van de KNVB is de volgende:
De aanklager betaald voetbal heeft dinsdagmiddag een schikkingsvoorstel gestuurd naar Jeremain Lens. Het voorstel van de aanklager is een uitsluiting van drie wedstrijden onvoorwaardelijk wegens het schaden van de belangen van het betaald voetbal of de voetbalsport in het algemeen, in het bijzonder door na afloop van de wedstrijd Feyenoord – PSV (24 februari jl.) een (gewelddadige) confrontatie met een tegenstander te zoeken, door deze tegenstander aan zijn shirt te pakken en vast te houden.

Dit schikkingsvoorstel staat los van de reeds geldende uitsluiting van één competitiewedstrijd die Lens kreeg naar aanleiding van zijn vijfde registratie. Overigens geldt de uitsluiting van drie wedstrijden voor zowel de KNVB bekerwedstrijden als wedstrijden in de reguliere competitie.

Lens heeft tot woensdagochtend 11.00 uur de tijd om op het schikkingsvoorstel te reageren. Als Lens besluit om het voorstel niet te accepteren wordt de zaak door de tuchtcommissie aanstaande donderdag behandeld en wordt de straf tot er een uitspraak is, niet ten uitvoer gelegd.

De aanklager heeft zich in eerste instantie in het onderzoek gericht op de veroorzaker van het incident in de catacomben van de Kuip. Hij heeft ook de beelden bekeken waarop te zien is dat verschillende betrokkenen, al dan niet met kracht, hebben geprobeerd de confrontatie verder te voorkomen. Eventuele individuele handelingen zijn in dat licht door de aanklager beoordeeld en leiden wat hem betreft niet tot verdere vervolging.

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…