Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdams voorstel hervorming sociale zekerheid

Rotterdams voorstel hervorming sociale zekerheid

De maatschappij verandert in een rap tempo, terwijl de overheid achter blijft. Had je vroeger een baan voor het leven, tegenwoordig hoppen mensen (gedwongen) van baan naar baan en staat de positie op de arbeidsmarkt van ouderen en jongeren onder druk. Van maand tot maand is het inkomen onduidelijk en vragen mensen zich af of er voldoende zorg blijft. Het sociale systeem van uitkeringen en zorg is na de Tweede Wereldoorlog op onderdelen aangepast, maar nooit samenhangend herzien. Zorg en sociale uitkeringen moeten aansluiten op ouder wordende mensen en op een flexibele, internationale arbeidsmarkt.

Rotterdam presenteert voorstellen voor een brede aanpak gericht op modernisering van de sociale zekerheid, prijs van arbeid aan de onderkant arbeidsmarkt en werken in de zorg. Dit voorstel is deel 1 uit een drieluik en presenteert 16 voorstellen om de barrières in de wet- en regelgeving te doorbreken, waardoor de overheid effectiever kan inspelen op de flexibilisering van de arbeidsmarkt.

Laad meer Rotterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…