Home Zuid-Holland Den Haag Berichtgeving Omroep West over overval Rotterdam volgens het OM onjuist

Berichtgeving Omroep West over overval Rotterdam volgens het OM onjuist

Het Openbaar Ministerie in Den Haag verstuurde vrijdag een persbericht waarin het laat weten dat het zich distantieert van onjuiste berichtgeving door Omroep West. De berichtgeving doet afbreuk aan de professionaliteit van politie in Den Haag en het Openbaar Ministerie. Het Openbaar Ministerie herkent zich niet in een eerder vandaag gepubliceerd artikel op de website van Omroep West. In dit artikel beschrijft de omroep hoe een overval op een woning aan de Straatweg in Rotterdam zou hebben plaatsgevonden terwijl de politie toekeek en niet ingreep.Volgens het OM is dit niet juist.

Op de bewuste avond van 16 november 2012 ziet een observatieteam van politie Haaglanden dat een 26-jarige man uit Den Haag in zijn woonplaats in een auto stapt en wegrijdt. De politie doet onderzoek naar deze man en heeft een baken onder de auto geplaatst. De politie achtervolgt de auto, maar verliest deze op een gegeven moment uit het oog. Aan de hand van de bakengegevens wordt de auto later teruggevonden in een villawijk in Rotterdam. Het observatieteam gaat ter plaatse en treft de auto leeg aan.

Het is niet duidelijk waar de inzittenden zijn en er staan meerdere woningen in de directe omgeving. De politie concentreert zich op de auto en probeert te achterhalen waar de verdachten zich zouden kunnen bevinden. Op een gegeven moment ziet het observatieteam dat twee mensen in het zwart gekleed met een bivakmuts uit de tuin van een villa rennen. Zij stappen in de auto met het baken en de auto met in totaal drie inzittenden rijdt weg.

Het observatieteam gaat de villa waar de mannen uitkwamen binnen en constateert dat er een overval heeft plaatsgevonden. De auto bevindt zich op dat moment al op de A13 en rijdt met meer dan 200 km per uur richting Den Haag. Bij de eerste mogelijkheid in Den Haag grijpt het arrestatieteam, dat speciaal hiervoor was uitgerukt, in en rijdt de auto klem. Twee inzittenden werden aangehouden. De derde verdachte bleek even daarvoor uit de auto te zijn gestapt en werd later aangehouden.

Het OM en de politie in Den Haag benadrukken dat de politie niet heeft gezien dat drie mannen met bivakmutsen een villa binnengingen. De feitelijke onjuiste berichtgeving door Omroep West doet afbreuk aan de professionaliteit van de politie in Den Haag en het Openbaar Ministerie.

Laad meer Den Haag

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…