Home Zuid-Holland Leiden Leiden – Drie woningovervallers Jacques Urlusplantsoen aangehouden

Leiden – Drie woningovervallers Jacques Urlusplantsoen aangehouden

De politie heeft op dinsdag 18 oktober drie mannen aangehouden die ervan verdacht worden betrokken te zijn geweest bij een woningoverval op vrijdag 24 december 2021 in het Jacques Urlusplantsoen. De drie mannen van 18, 19 en 22 jaar oud zijn afkomstig uit Gouda, Amsterdam en Hazerswoude-dorp. De man uit Gouda is aangehouden in een woning in Utrecht.

Rond 18.00 uur werd er bij een woning aan het Jacques Urlusplantsoen in Leiden aangeklopt. Nadat de bewoner open deed drongen twee mannen de woning binnen. De bewoner werd beroofd van verschillende goederen waaronder sieraden. Na enkele minuten verlieten de mannen de woning weer. Bij de 19-jarige man die in Amsterdam werd aangehouden is een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. De mannen zitten nog vast en worden gehoord.

Stoepborden geplaatst
In de directe omgeving van het Jacques Urlusplantsoen en het treinstation Leiden Centraal zijn de afgelopen week stoepborden geplaatst om deze zaak onder de aandacht te brengen. Ook werden er foto’s gedeeld van de overvallers op sociale media en op politie.nl. Deze beelden zijn inmiddels verwijderd.  

Laad meer Leiden
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…