Home Zuid-Holland Leiden Leiden – Gewapende woningoverval in Joke Smitstraat Leiden

Leiden – Gewapende woningoverval in Joke Smitstraat Leiden

Maandagavond 2 maart, vlak voor middernacht, ontvangt de politie een melding van een gewapende overval in een woning aan de Joke Smitstraat in Leiden. Ter plaatse blijken vier mannen onder bedreiging van een mes de woning binnen te zijn gegaan.

Na verweer en gegil van één van de bewoners slaan de mannen zonder buit op de vlucht. De bewoners zijn niet gewond, maar aangeslagen. De politie zoekt getuigen.

Rond 23.30 uur wordt er aangebeld aan de Joke Smitstraat. Na opening van de voordeur duwt één van de overvallers de bewoner naar binnen onder bedreiging van een mes. De drie handlangers gaan naar binnen en naar boven. Daar krijgt één van hen een trap van de bewoonster die gaat gillen. Het viertal slaat daarop zonder buit op de vlucht richting de Mina Kusemanstraat.

De politie is op zoek naar de overvallers. De vier vermoedelijk jeugdige verdachten droegen donkere kleding en capuchons. Eén van de mannen had een getinte huidskleur, van de overige verdachten is dit onbekend.

Getuigenoproep
De politie komt graag in contact met getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben van de overval. Hebt u informatie? Dan kunt u contact opnemen met de politie via het nummer 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan via M 0800-7000.

Laad meer Leiden
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen als gevolg van onderschepte cryptocommunicatie

De politie en het Openbaar Ministerie in Nederland zijn er opnieuw in geslaagd toegang te …