Home Zuid-Holland Den Haag Zestien verdachten afpersing motorclub Pegasus 14 dagen langer vast

Zestien verdachten afpersing motorclub Pegasus 14 dagen langer vast

De rechter-commissaris in Den Haag heeft vrijdag 29 maart 2013 zestien verdachten van afpersing voor 14 dagen in bewaring gesteld. Een verdachte werd door de rechter-commissaris geschorst. De verdachten zijn allemaal lid van of gelieerd aan de 1% Motorclub Trailer Trash Travellers. In totaal werden dinsdag 26 maart 18 aanhoudingen verricht. Op woensdag meldde een 19e verdachte zichzelf bij de politie. Zij worden in verband gebracht met de afpersing van een aantal leden van een Leidse motorclub, eerder dit jaar. Onder bedreiging moesten de leden van de vereniging hun clubhuis afstaan. Na deze afpersing besloten het Openbaar Ministerie en de politie een strafrechtelijk onderzoek te starten, met de aanhouding van deze verdachten tot gevolg.

Naast de zeventien voorgeleidingen werd van één verdachte de rechtmatigheid van de aanhouding getoetst door de rc en vervolgens besloot de officier dat deze verdachte voor nader onderzoek nog maximaal drie dagen langer moet vast blijven zitten. Een verdachte, de man die zichzelf woensdag meldde, is door de officier heengezonden. Hij blijft wel verdachte.

Bij de actie van dinsdag 26 maart vonden er zoekingen plaats in Leiden, Katwijk, Rijnsburg, Hellevoetsluis, Wassenaar, Achthuizen, Schiedam en Vlaardingen en Den Haag. In deze laatste stad is het clubhuis van de Trailer Trash Travellers doorzocht. In diverse panden werden spullen aangetroffen die afkomstig zijn uit het clubhuis van Pegasus. Het doel van de zoekingen was het verzamelen van informatie over de afpersing. In de woningen werden ook meerdere wapens, handgranaten, explosieven, kogelwerende vesten, vuurwerk, hennep en een grote hoeveelheid contact geld aangetroffen. Daarnaast zijn er in het kader van de Pluk Ze wetgeving nog diverse goederen in beslag genomen.

Laad meer Den Haag

Geef een reactie

Bekijk ook

Leiden – Explosie woning Leliestraat: getuigen gezocht

Bewoners in de Leliestraat schrokken in de nacht van zondag 1 op maandag 2 oktober op door…