Home Zuid-Holland Leiden Diverse aanhoudingen in Zuid-Holland vanwege afpersing

Diverse aanhoudingen in Zuid-Holland vanwege afpersing

De politie heeft dinsdagochtend vroeg op diverse plaatsen verdachten aangehouden op verdenking van afpersing. Het gaat tot nu toe om 17 verdachten. Op dit moment doorzoekt de politie op een aantal plaatsen in Zuid-Holland de woningen van de verdachten om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de afpersing. Alle verdachten worden in verband gebracht met de afpersing van een aantal leden van een Leidse motorclub, eerder dit jaar. Onder bedreiging moesten de leden van de vereniging hun clubhuis afstaan. Na deze afpersing besloten het Openbaar Ministerie en de politie een strafrechtelijk onderzoek te starten, met de aanhouding van deze verdachten tot gevolg.

Alle verdachten zijn lid van of gelieerd aan de Trailer Trash Travellers, een 1% motorclub. Het onderzoek naar de afpersing door de verdachten is onderdeel van landelijk beleid: ‘Criminaliteit en normoverschrijdend gedrag door 1% motorclubleden moet worden gestopt.’

 

Laad meer Leiden

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…