Home Zuid-Holland Alphen aan den Rijn OM ziet af van strafvervolging GGZ Rivierduinen

OM ziet af van strafvervolging GGZ Rivierduinen

Het Gerechtelijk Vooronderzoek (GVO) naar de brand in GGZ instelling Rivierduinen is gesloten. Het OM heeft besloten niet tot vervolging over te gaan omdat de GGZ instelling geen strafrechtelijk verwijt treft. In april 2012 heeft het OM een GVO gevorderd om een nader beeld te krijgen van met name het rookbeleid binnen de GGZ instelling en de naleving daarvan. Ten gevolge van dat GVO heeft het OM een scherper beeld gekregen van de algemene situatie in GGZ instellingen met zeer hulpbehoevende patiënten.

Bij de brand op 12 maart 2011 in een gebouw van de GGZ instelling in Oegstgeest kwamen drie bewoners om het leven en raakten drie bewoners gewond. Tijdens het GVO is gebleken dat de oorzaak van de brand niet met voldoende zekerheid valt vast te stellen. Hoewel er aanwijzingen zijn dat de brand is ontstaan door een brandende sigaret van een bewoner, is hieromtrent niets komen vast te staan. Rivierduinen treft geen verwijt; het voldeed aan alle eisen ten aanzien van de brandveiligheid.

Rivierduinen heeft in de afgelopen periode een actieve rol gespeeld bij het vergroten van de brandveiligheid in GGZ instellingen in Nederland.

Laad meer Alphen aan den Rijn

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…