Home Zuid-Holland Leiden Mannen aangehouden vanwege inbrekerswerktuigen

Mannen aangehouden vanwege inbrekerswerktuigen

Foto (c) Raymond van Hoorn

Twee Roemenen van 40 en 46 jaar zijn in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden, omdat ze inbrekerswerktuigen bij zich hadden. Een bewoner van de Mauritssingel in Leiderdorp belde rond 02.00 uur de politie, omdat er een onbekende auto had geparkeerd en de twee inzittenden de wijk in waren gelopen. Agenten kwamen de auto rijdend tegen op de Willem Alexanderlaan. Onder de mat bij de bijrijdersstoel lagen schroevendraaiers, een knijptang en een bahco. Het gereedschap is in beslag genomen en de twee inzittenden zijn aangehouden.

Veel gemeenten hebben in de Algemene Plaatselijke Verordening opgenomen dat het niet is toegestaan om werktuigen te vervoeren waarmee een inbraak gepleegd kan worden. De aanpak van woninginbraken heeft hoge prioriteit bij de politie. Daarom controleert de politie veel en treedt streng op tegen het overtreden van dat verbod.

Laad meer Leiden

Geef een reactie

Bekijk ook

Leiden – Overlijden Leidse nog onduidelijk, verdachte aangehouden

In het onderzoek naar het overlijden van een 30-jarige vrouw uit Leiden is woensdag 7 febr…