Home Zuid-Holland Gouda Zeven verdachten aangehouden voor poging inbraak en vernielingen

Zeven verdachten aangehouden voor poging inbraak en vernielingen

De politie heeft dinsdag en woensdag zeven Gouwenaren van tussen de 16 en 21 jaar aangehouden op verdenking van poging inbraak en het plegen van vernielingen bij tienercentrum Joy XL aan de Ouverturelaan in Gouda. In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 maart werd de inbraak gemeld bij de politie. Ter plaatse zagen agenten dat de voordeur van het tienercentrum was geforceerd. In het pand waren onder meer de verlichting, rookmelder en de brievenbus vernield. De verdachten hebben ook geprobeerd de beveiligingscamera te vernielen.

Eerder al waren er bij het centrum vernielingen gepleegd. Twaalf ruiten en een beveiligingscamera werden toen vernield. Door deze vernielingen werden preventiemaatregelen getroffen en werd de camera geplaatst. Deze beelden leidden uiteindelijk naar de verdachten van de vernielingen in maart. De politie doet verder onderzoek en heeft de verdachten in verzekering gesteld. Onderzocht wordt of de verdachten ook betrokken zijn bij de eerdere vernielingen.

Laad meer Gouda

Geef een antwoord

Bekijk ook

Cel geëist voor jarenlang misbruik

Bijna vijf jaar lang werd een 22-jarige Goudse door haar stiefvader misbruikt. Vrijwel elk…