Home Zuid-Holland Gouda Verdachte van inbraak in woning aangehouden

Verdachte van inbraak in woning aangehouden

De politie heeft donderdag om 10.45 uur een 19-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van woninginbraak. De politie kreeg om 10.00 uur de melding dat drie verdachte personen een ouderenflat aan de De la Reylaan in Gouda waren binnengegaan.

Op het moment dat agenten in de omgeving waren werd een inbraak in een woning aan de Christiaan de Wetstraat gemeld. Bij de melding werd ook een signalement genoemd van een persoon. Kort daarop zag een agent een persoon die aan het signalement voldeed door het park rennen. Tijdens de achtervolging werd de verdachte, een bekende van de politie, herkend. In de Bothastraat rende de jongen een steeg in. Aan de andere kant van de steeg was een politieauto zo geplaatst dat de uitgang werd geblokkeerd. De jongen maakte een sprong en viel via de motorkap op de grond waarna hij opstond en naar de Joubertstraat rende. De jongen rende via een steeg in de richting van de Nansenstraat.

De jongen zag kennelijk kans in een auto te stappen waardoor hij even wist te ontkomen. Op het Willensplein werd de auto echter staande gehouden waarna de jongen werd aangehouden. De politie doet verder onderzoek en heeft de verdachte in verzekering gesteld.

Laad meer Gouda

Geef een antwoord

Bekijk ook

Cel geëist voor jarenlang misbruik

Bijna vijf jaar lang werd een 22-jarige Goudse door haar stiefvader misbruikt. Vrijwel elk…