Home Zuid-Holland Gouda Man aangehouden na gevaarlijk rijgedrag

Man aangehouden na gevaarlijk rijgedrag

Gevaarlijk rijgedrag van een 23-jarige man uit Groningen gaf in de nacht van zaterdag op zondag rond 2.00 uur aanleiding tot een politiecontrole. Doordat de 23-jarige automobilist zich niet coöperatief opstelde, ontstond een vervelende escalatie waardoor de 23-jarige uiteindelijk aangehouden werd. Surveillerende agenten zagen rond 2.00 uur een auto met hoge snelheid rijden in Gouda. De automobilist sloeg rechtsaf de Kattensingel op en kwam daarbij op de weghelft van het tegemoetkomende rijverkeer terecht. Gezien de snelheid én het gevaarlijke rijgedrag besloten de agenten de bestuurder op de Bleulandweg een stopteken te geven. De automobilist negeerde dit stopteken en reed door. Pas toen de agenten gebruik maakten van het zwaailicht stopte de bestuurder op de Ronsseweg. Een van de agenten vroeg de bestuurder naar zijn rijbewijs om zijn identiteit vast te kunnen stellen. De automobilist weigerde vanaf het begin mee te werken en zorgde door zijn gedrag voor een vervelende sfeer. Zo wilde de man pas zijn rijbewijs afgeven als de agenten hun legitimatiebewijs zouden tonen.

Hoewel de betreffende automobilist meerdere kansen heeft gehad zijn rijbewijs te laten zien, gaf hij hier willens en wetens geen gehoor aan en zocht hij nadrukkelijk in woord en gebaar de confrontatie. Hierop werd de 23-jarige aangehouden. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Daar gaf hij aan aangifte te willen doen van mishandeling, de mogelijkheden daartoe zijn toegelicht.

Uit onderzoek bleek dat deze 23-jarige bestuurder in het verleden onder soortgelijke situaties ‘de confrontatie’ met de politie opzocht.

 

Laad meer Gouda

Geef een reactie

Bekijk ook

Cel geëist voor jarenlang misbruik

Bijna vijf jaar lang werd een 22-jarige Goudse door haar stiefvader misbruikt. Vrijwel elk…