Home Zuid-Holland Gouda Verdachte van brandstichtingen aangehouden

Verdachte van brandstichtingen aangehouden

De recherche in Gouda zoekt getuigen van een serie brandstichtingen in de nacht van zaterdag op zondag in Gouda. Voor de brandstichtingen is inmiddels één verdachte aangehouden, de recherche doet nog onderzoek naar een tweede verdachte.

Omstreeks 01.00 uur zondagmorgen kwamen bij de hulpdiensten meerdere meldingen van brandjes binnen. Zo stonden op de Binnenkade een stapel folders in brand, op de Jan Luykenstraat een container en ging op de Hieronymus van Alphenstraat een schuurtje in vlammen op. Ondanks een zoektocht in de omgeving werd daar toen geen verdachte aangetroffen.

Enkele uren later, omstreeks 05.00 uur volgde een tweede serie brandjes. Op de Marathonlaan en de Eendrachtsweg werden fietsen in brand gestoken, op de Johannes Poststraat een bromfiets en op de Voorwillenseweg werden een aantal folders die uit een brievenbus van een woning staken, in brand gestoken. Bij de branden raakte niemand gewond.

Op weg naar de branden zagen toegesnelde agenten in de omgeving twee jongens wegrennen. Eentje wist te ontkomen, de tweede rende een doodlopende straat in. Aangezien hij geen plausibele verklaring had voor zijn aanwezigheid en één van zijn handen sterk naar rook stonk, werd hij aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Tijdens de verhoren ontkent deze verdachte, een 18-jarige Goudenaar, elke betrokkenheid bij de brandstichting. Het is nog niet duidelijk of hij zal worden voorgeleid. De identiteit van de tweede verdachte is inmiddels bekend, hij zal aan het bureau ontboden worden.

Laad meer Gouda

Geef een reactie

Bekijk ook

Cel geëist voor jarenlang misbruik

Bijna vijf jaar lang werd een 22-jarige Goudse door haar stiefvader misbruikt. Vrijwel elk…