Home Zuid-Holland Dordrecht Dordrecht – Politie vindt gestolen schilderij terug

Dordrecht – Politie vindt gestolen schilderij terug

De politie heeft een gestolen schilderij teruggevonden. Het schilderij verdween uit de Grote Kerk in Dordrecht. Het gaat om het schilderij ‘Blij samen’ van de Brabantse kunstenaar Aart de Lange. Iemand nam het doek op klaarlichte dag mee, nog niet precies bekend wanneer. Het schilderij lag in de auto van twee aangehouden verdachten. De kunstenaar is zeer verheugd met de vondst. “Kijk maar, ik spring een gat in de lucht”.

Agenten hielden de twee mannen van 26 en 36 jaar op woensdag 9 augustus rond middernacht aan op het moment dat ze inbraken bij een failliet hotel op de Johan de Wittstraat in Dordrecht. Ze namen daar onder andere een televisiescherm en een reisbedje mee. Nader onderzoek in hun auto leverde het gestolen schilderij op. De politie onderzoekt of de twee ook verantwoordelijk zijn voor de diefstal van het kunstwerk. Op het politiebureau kreeg de gelukkige kunstenaar zijn gestolen schilderij weer te zien.

Kunstenaar ziet zijn gestolen schilderij terug

 

Laad meer Dordrecht
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Twee mannen aangehouden voor steekincident Weimarstraat

De politie hield op zondag 15 en donderdag 12 juli twee mannen van 20 jaar uit Den Haag aa…