Home Gelderland Achterhoek 11 superboeren verliezen van 10 schapenkoppen. Graafschap-Dordrecht 2-3

11 superboeren verliezen van 10 schapenkoppen. Graafschap-Dordrecht 2-3

tegel
D’Ran!!!
Dat is de lijfspreuk die bij de Superboeren op een tegel staat in de spelerstunnel. En d’ran gingen ze in de wedstrijd tegen FC Dordrecht, vooraf in de media als een laagvlieger betiteld. En de eerste 10 minuten van de wedstrijd waren inderdaad een genot om te zien. Al na 20 seconden zag El Jebli zijn keiharde schot op miraculeuze wijze door keeper Tim Coremans het doel uit geranseld worden. De eerste corner in een serie van vijf binnen een paar minuten. Al na één minuut en 38 seconden was het Jan Lammers, die bij een prachtige voorzet van Mark Diemers hoog boven de Dordse verdediging uit kwam en de 1-0 inkopte. Iedereen op de tribune ging uit van een monsterzege deze avond. En o, wat had het publiek dit na de laatste serie wedstrijden hard nodig. Het hondstrouwe publiek dat na een aantal zeperds nog steeds met ruim 8000 supporters de tribunes bevolkte zou eens op een flinke overwinning getrakteerd moeten worden. Helaas ging vanaf dat moment de amusementswaarde met sprongen omlaag. Jan Vreman, de trainer zei na afloop, dat hij nog steeds zoekende is naar waar dit fenomeen vandaan komt. Maar niets lukte meer, ballen werden niet goed aangenomen, passes kwamen niet meer aan en Dordrecht ging steeds beter spelen. Trainer Gérard de Nooijer stond te genieten van zijn mannen.
De Graafschap kreeg nog een opgelegde doelkans via Sven Nieuwpoort. Hij ging alleen op keeper Coremans af, maar die lag met zijn been in de weg. Enigszins teleurgesteld gingen we na 45 minuten op zoek naar een bal gehakt en een kop koffie.
11 tegen 10
Zou het dan in die tweede helft alsnog lukken?
Zeker toen na vijf minuten Joël Thomas na een overtreding op Pedro met rood het veld moest verlaten, dacht iedereen dat Dordrecht nu wel geknakt zou zijn. Niet iedereen, trainer Gérard de Nooijer kon zich na afloop herinneren dat hij zelf ooit op de Vijverberg tegen een rode kaart van scheidsrechter Ruud Bossen was aangelopen en dat bij het spelen met één man minder de andere tien juist nog meer getergd zijn. Alexander Bannink(1x) en Pjotr Partzyszek (2x) kregen nog scoringskansen, maar vonden telkens de held van Dord, keeper Coremans, op hun weg.
Grote omslag in de wedstrijd was een fout van CiCek, die zonder rugdekking de bal verloor aan Rickie van Haaren van Dordrecht, die alleen nog maar onreglementair te stoppen was en dus een penalty opleverde die benut werd door diezelfde van Haaren.(1-1) Dat was twintig minuten voor tijd.
Trainer Jan Vreman probeerde nog met een aantal wissels de aanval te forceren. In eerste instantie lukte dat door een hele mooie goal van Dean Koolhof die koud in het veld stond. (2-1)
En dan denk je zo vlak voor tijd:”Gooi de zaak op slot en pak die drie punten”. Maar nee hoor, een corner van Dordrecht werd door Ricky van Haaren helemaal in de uiterste hoek van de goal geschoten. Keeper Bednarek was kansloos en de stand was 2-2.
Blessuretijd
Na negentig minuten riep de stadionspeakster om, dat er nog drie minuten minimaal doorgespeeld gingen worden. De technische staf van Dordrecht zette de stopwatches aan en dacht dat ze een punt van de Graafschap zouden kunnen stelen. Witheet waren ze dan ook op de vierde official toen er na drie minuten nog steeds gespeeld werd. Maar die woede was van korte duur en ging zelfs over in uitzinnige vreugde toen in de allerlaatste seconden Da Cruz uit een snelle counter de 2-3 op het scorebord toverde. En het was over and out voor de zebra’s.
Ga je schamen
Uiteraard was het publiek teleurgesteld en scandeerden ze vanaf de tribunes:”Ga je schamen”,
Maar voor dit hondstrouwe publiek zal Jan Vreman snel het lek moeten vinden van dit zinkende schip. En dan zal er weer gezongen worden: “Ik kom altied weer terug”
dran
De Graafschap – FC Dordrecht 2-3

Arbiter Van den Kerkhof | Toeschouwers: 8.304

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Jan Lammers (2.), 1-1 Michael Chacon (71./pen.), 2-1 Dean Koolhof (81.), 2-2 Ricky van Haaren (84.), 2-3 Alessio da Cruz (90+1.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Nieuwpoort, Lammers, Pedro, Cicek (79. Keurntjes); Bannink, Diemers, El Jebli (61. Van Overbeek), Driver; Van den Hurk (61. Koolhof) en Parzyszek.

Opstelling FC Dordrecht: Coremans; Van Wermeskerken, Amevor, Alkan, De Nooijer; Kramer, Van Haaren, Chacon; Da Cruz (90+2. Vleugels), Thomas en Daniels.

Gele kaart(en) De Graafschap: Nieuwpoort (55.), Cicek (69.), Pedro (70.)

Gele kaart(en) FC Dordrecht: Da Cruz (70.)

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) FC Dordrecht: Thomas (50.)

Bijzonder:

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Jonge jeugd en wapens; 11 aanhoudingen

Een mes in je jaszak is al langer geen zeldzaamheid meer. Steeds vaker lopen jongeren er m…