Home Zuid-Holland Dordrecht Politie houdt meerdere graffitispuiters Dordrecht aan

Politie houdt meerdere graffitispuiters Dordrecht aan

De politie heeft twee mannen aangehouden, die ervan worden verdacht op meerdere locaties in Dordrecht graffiti aan te hebben gebracht. Het gaat om een 17-jarige Dordtenaar en een 18-jarige man uit Zwijndrecht. De twee werden op 5 april op heterdaad betrapt in het Wilgenbos in Dordrecht. Samen met nog twee andere verdachten, twee jongens van 17 en 16 uit Dordrecht, werden ze aangehouden. De andere 17-jarige Dordtenaar en de man uit Zwijndrecht bleken uit onderzoek verantwoordelijk te zijn voor zo’n 60 aangiftes.

Nadat vorig jaar steeds meer meldingen binnen kwamen over overlast van graffiti, startte wijkteam centrum Dordrecht en de gemeente een project op om deze overlast terug te dringen. Dat resulteerde onder meer in de aanhouding van de vier verdachten begin april. Op 11 april kreeg een 26-jarige man uit Oud-Alblas een bekeuring omdat hij spuitbussen bij zich droeg op de openbare weg. En op 17 april werden twee jongens van 13 uit Dordrecht op heterdaad betrapt aan de Kerkeplaat. Zij zijn doorverwezen naar Halt. De politie blijft streng controleren op graffiti.

 

Laad meer Dordrecht

Geef een antwoord

Bekijk ook

Geen Sinterklaas dit jaar in Dordrecht; de Graafschap wint met 5-0!

Na de wedstrijd van afgelopen vrijdag van de Graafschap tegen Dordrecht, was het niet zo m…