Home Zuid-Holland Dordrecht Man verliest portemonnee op N3

Man verliest portemonnee op N3

Een 46-jarige man uit Zevenhuizen (ZH) verloor zondagmiddag op de Dordtse N3 zijn portemonnee nadat hij deze per abuis op het dak van zijn auto had laten liggen. Zo’n 3100 euro aan biljetten van 50 euro dwarrelden over de Rijksweg. Een nog onbekende vrouw ging er met het grootste bedrag vandoor. De man reed kort na het middaguur bij de Laan der Verenigde Naties de oprit van de N3 richting Papendrecht op. Tot zijn grote schrik zag hij niet veel later de inhoud van zijn portemonnee over de Rijksweg dwarrelen en werd het hem duidelijk dat hij zijn portemonnee per ongeluk op het dak van de auto had laten liggen. Omdat er geen vluchtstrook was besloot hij snel de eerste de beste afrit te nemen en een rondje te rijden.

In de tussentijd waren er ondanks het gebrek aan vluchtstrook wel enkele andere automobilisten die stopten en het geld bijeen raapten. Waaronder ook de vrouwelijke inzittende van een blauwe Renault Scenic. Ze vertelde de andere mensen op de Rijksweg dat het haar geld was omdat ze haar portemonnee op het dak van haar auto had laten liggen. Het bijeengebrachte geld werd aan haar overhandigd en ze vertrok. Toen kort daarna de echte eigenaar van het geld kwam aangereden werd duidelijk hoezeer de vrouw misbruik van de situatie had gemaakt. In de blauwe Renaul Scenic zat ook nog een man en volgens enkele getuigen zouden achterin ook twee kinderen hebben gezeten. Van de 3100 euro in de portemonnee is 160 euro teruggevonden. Ook de portemonnee zelf en verschillende passen zijn nog zoek.

De politie is ook nog op zoek naar de bestuurder van een oud model Volkswagen Caddy. Hij zou een belangrijke getuige kunnen zijn.

Laad meer Dordrecht

Geef een antwoord

Bekijk ook

Rotterdam – “Hulp“ pint 14.500 euro van hoogbejaarde dame

Een 87-jarige dame uit Rotterdam is deze zomer slachtoffer geworden van pinpas-fraude. Haa…