Home Zuid-Holland Dordrecht Preventief gefouilleerd in Dordrecht

Preventief gefouilleerd in Dordrecht

Agenten hebben op donderdagavond in Dordrecht passanten preventief gefouilleerd. Daarbij zijn dertien slag- en steekwapens in beslag genomen. Zes mensen werden aangehouden. Een van hen kreeg een boete van 310 euro, omdat hij weigerde mee te werken toen hij werd gecontroleerd. De controles vonden onder andere plaats op de Spuiweg en de Stationsweg in Dordrecht. Bij deze controles werden zes steekwapens van de straat gehaald. Een 31-jarige Rotterdammer weigerde mee te werken en werd aangehouden. Op het politiebureau werd hij alsnog gefouilleerd en omdat hij op straat niet wilde meewerken kreeg hij een boete van 310 euro opgelegd. Hij bleek geen wapen op zak te hebben.

Ook in het westen van Dordrecht vonden controles plaats. Daarbij werden drie mensen aangehouden en zijn zeven slag- en steekwapens in beslag genomen.

Bij de controles bleken een aantal passanten een kleine hoeveelheid drugs op zak te hebben. Het bezit van een kleine hoeveelheid verdovende middelen is ook niet toegestaan. Daarom nam de politie deze in beslag.

De in beslag genomen wapens en verdovende middelen worden vernietigd. In het centrum van Dordrecht zal in de toekomst vaker preventief gefouilleerd worden.

Laad meer Dordrecht

Geef een reactie

Bekijk ook

Geen Sinterklaas dit jaar in Dordrecht; de Graafschap wint met 5-0!

Na de wedstrijd van afgelopen vrijdag van de Graafschap tegen Dordrecht, was het niet zo m…