Home Zuid-Holland Den Haag Politie waarschuwt voor nieuwe babbeltruc

Politie waarschuwt voor nieuwe babbeltruc

De politie waarschuwt voor een nieuwe, ‘ populaire’ methode babbeltrucs. Met name in de regio Den Haag heeft de politie meerdere malen zaken gehad waarbij verdachten via dezelfde werkwijze handelden.

Bij deze nieuwe methode komt er iemand aan de deur met een pakketje. Hij/zij geeft aan dat de bewoner deze besteld heeft en haalt het slachtoffer over om te betalen. Het slachtoffer betaalt via een pintransactie een bepaalde som geld en krijgt het pakje. In een kort onbewaakt moment ruilt de zogenaamde verkoper de pinpas van het slachtoffer om met een nep pinpas. Na de transactie gaat de verkoper ervandoor met de pinpas en de pincode die tijdens de transactie is afgekeken. Naderhand blijkt de rekening van het slachtoffer leeggehaald te zijn. De politie vraagt iedereen alert te zijn.

Laad meer Den Haag

Geef een reactie

Bekijk ook

Den Haag – Update: Nog twee verdachten aangehouden in onderzoek steekincident

Donderdagochtend 11 maart hielden agenten twee mannen, van 21 en 25 jaar uit Den Haag, aan…