Home Zuid-Holland Den Haag Verdachte verwonden rechter langer vast

Verdachte verwonden rechter langer vast

De 44-jarige man uit Den Haag die afgelopen vrijdag een Haagse rechter zou hebben verwond tijdens een huisbezoek, blijft 14 dagen langer vast. Hij wordt verdacht van poging tot moord. De man zou de rechter op vrijdag 19 april hebben aangevallen met een kapmes toen zij in zijn woning een bezoek aflegde om een verzoek in het kader van de BOPZ maatregel (Bijzondere Opneming in Psychiatrische Klinieken) te beoordelen. De rechter raakte hierbij ernstig gewond aan hand, vingers en hoofd.

Omdat het slachtoffer werkt bij de rechtbank in Den Haag, wordt de strafzaak behandeld in Rotterdam. Daar is de verdachte maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft hem voor 14 dagen in bewaring gesteld. Gelet op de aard van het incident en het eerdere BOPZ verzoek verblijft de verdachte op een bijzondere zorg afdeling in de penitentiaire inrichting.

Laad meer Den Haag

Geef een antwoord

Bekijk ook

Den Haag – Aanhoudingen bij drugsactie

Rechercheurs van de dienst regionale recherche van de politie eenheid Den Haag hielden din…