Home Zuid-Holland Den Haag Tinkle Alarm tegen zakkenrollerij

Tinkle Alarm tegen zakkenrollerij

Simpel, maar effectief. Een paar belletjes aan je tas of portemonnee en je hoort direct als iemand het op je spullen heeft voorzien. Vrijdag deelden leerlingen van het Haagse Mondriaan College samen met de politie zo’n 500 Tinkle Alarms uit op de Haagse Markt. Een tas aan een wandelwagen of een tas op de rug. Zakkenrollers zijn hier op uit. De potentiële slachtoffers werden op de markt aangesproken door de leerlingen van het Mondriaan College en politieagenten. In een kort gesprek werd uitgelegd dat er op de markt vaak zakkenrollers actief zijn. Allemaal kregen ze een Tinkle Alarm die een hoog rinkelend geluid maakt als iemand de tas of een portemonnee wil pakken. De Tinkle Alarms zijn geen preventiemiddel. De gemeente Den Haag, die de alarmbelletjes beschikbaar stelt, hoopt dat de belletjes er voor zorgen dat mensen zich meer bewust zijn van hun dure spullen. Dat alert blijven op zakkenrollers niet voor niets is, bleek aan het einde van de dag. Een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd op heterdaad betrapt door een marktkoopman die had gezien dat de man een i-phone uit een jaszak van een vrouw rolde.

Laad meer Den Haag

Geef een antwoord

Bekijk ook

Den Haag – Update: Nog twee verdachten aangehouden in onderzoek steekincident

Donderdagochtend 11 maart hielden agenten twee mannen, van 21 en 25 jaar uit Den Haag, aan…